Κυριακή, Δεκεμβρίου 16, 2007

Σουρεαλιστικό Αλμανάκ, 17 Δεκεμβρίου


Γράφει, αντιγράφει κι υπογράφει

ο έλλην Monty Python

Πάνος Δρακουμέλ

του Πύργου της Βαβέλ


17 Δεκεμβρίου

ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Παγκόσμια Ημέρα Δηλωμένης Φοροδιαφυγής

Γεγονότα

Σαν σήμερα 17 Δεκεμβρίου

…του 1777:

Η σαμπανιζέ Γαλλία σπεύδει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των ξενερουά αγγλικών αποικιών της Βορείου Αμερικής (Σκληρός ο απογαλακτισμός: USA baby VS mama England!). Επιλεκτική francaise εξωτερική πολιτική: θα μεσολαβήσουν ουκ ολίγες δεκαετίες (;) μέχρι να προβεί σε αντίστοιχες αναγνωρίσεις ‘οικείων’ τρικολόρε αποικιών, όπως το Κονγκό ή η Αλγερία.

Επιμύθιο: τα φρικασέ εν οίκω τυγχάνουν δυσκολότερης επίλυσης από τα α λα Τζον Γουέην εν δήμω!


…του 1903:

Στις 10.35 (oh mon Dieu, τι ακρίβεια πληροφοριών!) στη Βόρειο Καρολίνα (♫oh Carolina!♫) πραγματοποιείται από τους αδελφούς Όρβιλ και Γουίλμπορ Ράιτ η πρώτη πτήση παγκοσμίως με μηχανοκίνητο αεροπλάνο (Προσοχή: μήτε της PLAYMOBIL, μήτε της LEGO, μήτε της MATCHBOX). Η πτήση τους διήρκησε 1 λεπτό Β. Αμερικής καλύπτοντας 850 ελαφρώς καλτσωμένα πόδια! Ούτε πρόβα τζενεράλε της…Ολυμπιακής του 21ου αιώνος να ήτανε!


…του 1913:

Υπογράφεται από τις Μεγάλες Δυνάμεις –με τις εξίσου Μεγάλες Μασέλες– εν μέσω σπάνιων τυροκομικών λιχουδιών και μακαρονάδων (η πουτανέσκα διπλωματία δίνει και παίρνει!) το πρωτόκολλο της Φλωρεντίας, που καθορίζει τα… ποδοσφαιρικά σύνορα της Βορείου Ηπείρου της αναλόγως Γηραιάς-Μαθουσαλίξ Ηπείρου. Σύμφωνα με αυτό, παραχωρούνταν στην νεοσύστατη …Αθλητική Ομοσπονδία της Αλβανίας (και νοτίων, όπως θα δείτε, περιχώρων), τα φημισμένα ελληνικά γήπεδα των Αγ. Σαράντα, του Δέλβινου, του Αργυροκάστρου, της Κορυτσάς καθώς και άλλων γαλανόλευκων -κατά τον …διεθνιστή Πλεύρη Major- (κωμο)πόλεων.

Διόλου σπορτίφ απορία: Η αθρόα κάθοδος Αλβανών… αθλητών και πρωταθλητών, κατά τη δεκαετία του ’90 εντός των ελληνικών ταιρέν, μπορεί συνεπώς να ειδωθεί ως μία ακόμη ειρωνεία της ποδοσφαιρόφιλης τύχης;


…του 1966:

Σε μυστική συνάντηση στα ανάκτορα, παρουσία του βασιλιά Κοκό (Σημ: άκλητο ουσιαστικό, σύμφωνα με τις λοιπές ξένες λέξεις του ξενόφερτου βασιλικού Γλιξμπουργκόσογου), ο Γεώργιος Παπανδρέου ο Πρώτος (άλλο διεθνούς φήμης πολιτικό τζάκι) και ο Παναγιώτης Κανελόπουλος (αρχηγός των… κατασκηνώσεων της ΕΡΕ άνω Κοινοβουλείου), καταλήγουν στην συμφωνία για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Ιωάννη Παρασκευόπουλο (του Θεμιστοκλέους βεβαίως βεβαίως), που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις 28 Μαΐου 1967. “Είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα!”, θα δηλώσουν περιχαρείς σε στυλ Ντίνου Ηλιόπουλου, όλες οι πλευρές αποχωρώντας. Λίγους μήνες πριν γίνουν από χίλια δυο χωριά χωριάτες, όλοι οι εντόπιοι …δημοκράτες: παραστάτες, επιστάτες, αποστάτες!


Τέλος…σήμερα, 17 Δεκεμβρίου του 2007:

Η “ισχυρή Ελλάδα”, η “Ελλάδα των 25” –κατασκευαστών πλυντηρίων– της ΟΝΕ, η “καλύτερη Ελλάδα που σεμνά και ταπεινά τη θέλουμε”, αδυνατεί να λύσει, πάρα την χαμηλότερα διεθνώς αμειβόμενη εργασία, τα χρέη του δημοσίου στα επιμέρους ασφαλιστικά ταμεία.

Πλέον πρόσφορη λύση: Συνταξιοδότηση στον άλλο κόσμο…στον Μετά τα Φυσικά του Αρκά, αν και εφόσον προορίζεσαι για Κόλαση. Διότι αν είσαι για Παράδεισο, ε τότε, είσαι στ’ αλήθεια εξασφαλισμένος!



Α! Και μην ξεχάσω:

Ευτυχές το φορολογούμενο 2008!


1η Δημοσίευση, "να!", 4ο φύλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: