Τρίτη, Δεκεμβρίου 16, 2008

Σουρεαλιστικό Αλμανάκ, 20 Δεκεμβρίου


Γράφει, αντιγράφει κι υπογράφει
ο δημοσιογραφικός πράκτωρ 000,
Πάνος Δρακουμέλ
του Πύργου της Βαβέλ


20 Δεκεμβρίου

ΕΠΕΤΕΙΟΣ
Παγκόσμια Ημέρα Γκουαντάναμο
& λοιπών δημοκρατικών δαιμονίων




Γεγονότα


Σαν σήμερα 20 Δεκεμβρίου




…του 1522:


Οι εναπομείναντες Ιωαννίτες Ιππότες πότες-πότες καταλήγουν σε …νηφάλια συνθηκολόγηση με τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, έπειτα από μακρύ πολιορκητικό …ραμαζάνι.
Ως αντίτιμο για την “πολιτισμένη” μεταβίβαση της εξουσίας στο σμαραγδένιο νησί, ο περιχαρής Σουλτάνος εγγυάται τη δωρεά δεκάδων πολύλιτρων βαρελιών με άλφα ποιότητας αλκοολούχων ροφημάτων, που οι διψασμένοι Ιππότες πότες-πότες θα μπορούν πια εν ειρήνη να καταναλώσουν στο νέο τους πλωτό στέκι -την νήσο Μάλτα!


…του 1922:


Η …υπαρκτοσοσιαλιστική ισχύς εν τη ενώσει: 14 Δημοκρατίες δημιουργούν την Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (Ε.Σ.Σ.Σ.Σ.Σ.Δ. –βρείτε το λάθος και κερδίστε ένα αντίτυπο της αλάνθαστης λενινιστικής περί Μαρξ Βίβλου!). Ας συμπληρωθεί, πως εν καιρώ οι αυτές Δημοκρατίες θα αναδειχτούν σε λιγότερο …δημοκρατικές και συνάμα σε περισσότερο …σοβιετικές παρουσίες εντός της νεογέννητης Σοσιαλιστικής League!
Λένιν (Με προπονητή τον αγέραστο Ν. Μακιαβέλι) - Μάρξ: σημειώσατε 1!


…του 1989:


Πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του πολυπλατινένιου άλμπουμ των VAN HALEN με τίτλο “1984”, οι ΗΠΑ ρητώς κι επισήμως δια της ροκ ‘ν ρολ-φιλης Γερουσίας ανακοινώνουν, πως αναλαμβάνουν την κινηματογράφηση του δημοφιλέστατου maxi single, “Panama”!
Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν με την εισβολή των Αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων εντός των εθνικών συνόρων του Παναμά κι εφόσον επιτευχθεί η ανατροπή της …λαικοπόπ κυβέρνησης του Μανουέλ Νοριέγκα!



…του 1995:
Το ΠΑΣΟΚ πολλοί εμίσησαν, τον Τσοβόλα ουδείς!”, αναγράφεται στο υψηλότερο πλακάτ που φέρει πλήθος απογοητευμένων πρασινοφρουρών κατά την ανακοίνωση της ίδρυσης του ΔΗΚΚΙ από τον τέως υπουργό Δώστα-Όλα-Δημήτριο Τσοβόλα…



…του 2001:


Πρόβα …περιβραχιονίου πένθους για τον Αχόρταγο και γι’ αυτό Αχώνευτο Καπιταλισμό: Ισχυρή οικονομική κρίση οδηγεί στο ξήλωμα του Φερνάντο ντε λα Ρουά Ματ φαμ-πιούμ Καπιτάλ, από τον προεδρικό θώκο της Αργεντινής.




Τέλος, … σαν σήμερα 20 Δεκεμβρίου
του 2007:


(Ι):Ο χρόνος είναι ο χειρότερος γιατρός / σε καίει σε σκορπάει και σε παγώνει ” τραγουδούν άπαντες οι παριστάμενοι στο πάρτυ της Αυτού Μεγαλειότητας της Αγγλίας, Ελίζαμπεθ (νο 2!) για το τιτάνιο…κατόρθωμά της να ξεπεράσει σε εστεμμένη μακροζωία την προ-προ-προ-προ-γιαγιά της, Βικτώριας (Secret – …this is Top Secret)!
…“ Ο χρόνος είναι ο χειρότερος γιατρός / σε καίει σε σκορπάει και σε παγώνει ”…



(ΙΙ): Απόπειρα αυτοκτονίας του πρώην γ.γ του Υπουργείου Π(;)ολιτισμού (επί υπουργίας του διαγραφέντος πλέον μαυροπρόβατου κ. Τατούλη), Χρ. Ζαχόπουλου.
Η βιομηχανία της ροζ αποβλάκωσης (βλ. πρωινή-μεσημεριανή και απογευματινή τηλεοπτική ζώνη) παίρνει στην κυριολεξία φωτιά!
Στα …καμένα, πρώτες πρώτες, η ενημέρωση και η δικαιοσύνη.
Ένα χρόνο μετά, ούτε γάτα (κομιστής, “μαύροι” ειδικοί λογαριασμοί κτλ), ούτε ζημιά (“εντός” της οποίας και το DVD που όλοι είδαν, αλλά κανένας δεν ...παρακολούθησε!)
[Φήμες δε, που κάνουν λόγο για πέρασμα του πρώην Γενικού, στο σχήμα των κληρικών (Βατοπεδίου –προφανώς στην Γραμματεία Ν.Δ. Βατοπεδίου) ως αδελφός Παρθένιος, κρίνονται ως πέρα για πέρα αναληθείς, βλ. και τη σχετική φωτογραφία]

1η Δημοσίευση, "να!", 15ο φύλλο

Δεν υπάρχουν σχόλια: