Πέμπτη, Απριλίου 02, 2009

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΓΙΝΕ ΜΙΚΡΗ ΒΟΥΛΗ


Ημέρα 4η των ECOKIDS ‘09


Αντιγράφω από το σχετικό δελτίο τύπου που διένειμε σήμερα το ΦΕΣΤΙΒΑΛ

προς τους μικρούς και τους μεγάλους του φίλους:


Το φεστιβάλ παρακολούθησαν ακόμη 110 μαθητές από το σχολείο Κοσκινού. Μερικοί μαθητές από το σχολείο είναι οι δημιουργοί της ταινίας «Διαφημίσεις από την ανάποδη» της πρώτης ταινίας Ροδιτών μαθητών που παίρνει μέρος στο Φεστιβάλ Εκοκιντς. Οι μαθητές μίλησαν στους συμμαθητές τους για το πώς αποφάσισαν να φτιάξουν την ταινία πως δούλεψαν το σενάριο και τους ρόλους, πως αυτοσχεδίασαν. Οι διαφημίσεις μας λένε ψέματα κατέληξαν, γιατί τους ενδιαφέρει μόνο το κέρδος.

«Η παρακολούθηση του Φεστιβάλ ΕΚΟΚΙΝΤΣ έχει γίνει πια για εμάς μια θαυμάσια συνήθεια» σημειώνουν στην εφημερίδα ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΑΚΙΑ που βγάζει το Δημοτικό Σχολείο Κοσκινού οι μαθητές που έφτιαξαν την ταινία.

Κι ο δάσκαλος τους Πάνος Δρακοπούλος συμπληρώνει «Έχοντας ενσωματώσει τη συμμετοχή μας για το έτος 2008 σε ένα σχέδιο εργασίας με τίτλο το ερώτημα ΜΜΕ Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ή Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, επιστρέψαμε στη τάξη μας με έντονη την επιθυμία να δοκιμάσουμε τους εαυτούς μας πίσω από τις κάμερες στον ρολό του δημιουργού κι όχι πια του θεατή. Εστιάσαμε το ενδιαφέρον μας στον τομές της διαφήμισης για δυο λόγους.

Η διαφήμιση αποτελεί τον βασικό χρηματοδότη των ΜΜΕ και επιπλέον επηρεάζει όσο τίποτα άλλο στην εποχή μας το γούστο και τις καταναλωτικές συνήθειες των πολλών και ως κινηματογραφικό είδος λόγω της συντομίας και του παιχνιδιάρικου ύφους μας είναι πολύ δελεαστικό. Αποτέλεσμα τα τρία φιλμάκια φτιαγμένα με πλείστες τεχνικές αδυναμίες αλλά με κέφι τη σπιρτάδα του χιούμορ που χρειάζεται ο καθένας μας όταν έχει να τα βάλει με το λουσάτο και συμφεροντολογικό πνεύμα της διαφήμισης».

Τις εντυπώσεις των μαθητών από το Φεστιβάλ ΕΚΟΚΙΝΤΣ κατέγραψαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κοσκινού σε ειδικό ερωτηματολόγιο που έφτιαξαν





Μιλώντας για τις Αναποδογυρισμένες μας Διαφημίσεις
προς το κινηματογραφόφιλο κοινό των μαθητών και των δασκάλων
που κατέκλεισε σήμερα το πρωί τον Δημοτικό Κινηματογράφο ΡΟΔΟΥ.



Τα ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΑΚΙΑ μιλούν στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό TV4
για τα μεγαλύτερα οικολογικά προβλήματα
που αντιμετωπίζουν στο νησί της Ρόδου.
"Να μην επιτρέπουν σε ξενοδόχους και ιδιώτες
να χτίζουν δυο μέτρα από την παραλία!
",
δήλωσαν ομόφωνα ο Αντώνης, ο Αντρέας, ο Σάββας κι ο Κυριάκος.



Τρίτη συνεχώμενη παρουσία μας στo φεστιβάλ των ECOKIDS.
Η πρώτη από τη θέση των δημιουργών.


"Με τα φιλμάκια μας θελήσαμε να δείξουμε,
πως ο κόσμος είναι εξυπνότερος από τις διαφημίσεις
",
υπογράμμισε ο Βασίλης.

"Θέλω να συμμετέχω κι εγώ στο να κάνουμε καλύτερο των κόσμο μας!",
κατέλειξε η Ρέα.



Φωτογραφίες: Λουκία Ρικάκη - ECOKIDS '09

Βλ.και http://ecokidsrodos.blogspot.com/



1 σχόλιο:

Νίκος Διακογιάννης είπε...

Μπράβο και π΄λαι μπράβο. Τα παιδιά δεν θα ξεχάσουν ποτέ όσα έπραξαν και είδαν και πάντα θα λένε για κάποιον δάσκαλο που τα έμαθε να βλέπουν πέρα απο΄τα στενά πλαίσια του ελληνικού σχολείου και της διδακτέας ύλης που αυτό καθορίζει.