Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2009

Σουρεαλιστικό Αλμανάκ, 7 Σεπτεμβρίου



Γράφει, αντιγράφει κι υπογράφει

ο δημοσιογραφικός πράκτωρ 000,

Πάνος Δρακουμέλ

του Πύργου της Βαβέλ




7 Σεπτεμβρίου

ΕΠΕΤΕΙΟΣ

Ένοπλης ειρήνης


Γεγονότα

Σαν σήμερα 7 Σεπτεμβρίου



…του 1833:

Μια του κλέφτη, δυο του αρματολού, τρεις του επαναστάτη καπετάνιου: ο …ανθελληνορωμιός γερο-Δημήτρης Πλαπούτας κι …ο αρνησιπάτρης έφηβος Θεόδωρος (< Θεού δώρο για τους εχθρούς του) Κολοκοτρώνης, συλλαμβάνονται και φυλακίζονται από τους …φιλέλληνες Βαυαρούς Αντιβασιλείς με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

Κατά την πορεία της εντόπιας προ-καφκικής Δίκης θα λάμψει το άστρο των Τερτσέτη και Πολυζωίδη, οι οποίοι θα φρενάρουν την εξωφρενική καταδίκη εις θάνατον δια της λαιμητόμου -για δεύτερη φορά, παρακαλώ!- όσον αφορά τον μπαρουτοκαπνισμένο …έφηβο του Μωριά…

…του 1882:

Ο συντηρητικών πολιτικών πεποιθήσεων, πλην ευρηματικός multi-εφευρέτης Thomas Edison (Θωμάς Εντουαρτίδης, εις την ποντιακήν!) ηλεκτροφωτίζει μία ολόκληρη συνοικία της Νέας Υόρκης.

Είναι η πρώτη καταγεγραμμένη πρόβα τζενεράλε για ό,τι μελλοντικώς κατονομαστεί ως “η πόλη που ποτέ της δεν κοιμάται”!


…του 1911:

Υπό την επίρροια υπερβολικής κατανάλωσης σοκολατούχων μικροεδεσμάτων “Τζοκόντα”, ο Γάλλος ποιητής και συγγραφέας Γκιγιόμ Απολιναίρ θα συλληφθεί από τις διωκτικές αρχές του Λούβρου με την κατηγορία, ότι προσπάθησε να κλέψει το αριστούργημα του Da Vinci Code, “Μόνα Λίζα”. Με αδιάσειστα στοιχεία κατά τη διάρκεια της σχετικής δικασίμου ο δημιουργός των “Σαλτιμπάγκων”, θα αποδείξει την παντελή αθωότητά του –την ποινική, πρωτίστως δε, την πνευματική του αθωότητα.

Πρώτο ντοκουμέντο απ’ όσα θα επικαλεστεί ενώπιον των φιλότεχνων πρωτομοντέρνων ενόρκων: το ότι είναι ο εμπνευστής του όρου “Σουρεαλισμός”!


…του 1953:

Ο φέρων στην Ανατολή την νίκη του Κομμουνισμού έναντι του επάρατου Καπιταλισμού, Νικήτα Χρουτσώφ εκλέγεται με άκρως …σοβιετικές διαδικασίες Γενικός Γραμματέας (Γ.Γ.) του Κ.Κ. της Ε.Σ.Σ.Δ. (υπό τις ευλογίες των όπου γης Α.Α.)!

Όσο οι μυριάδες κοκκινοσκουφάτοι οπαδοί του εξυμνούν τα μαλλιά του φαλακρού τους ηγέτη, Εκείνος θα συντάξει και θα δημοσιεύσει το Magnus Οpus του Μαρξιστικού Υπαρκτού Σουρεαλισμού: τη “Λήξη της Δικτατορίας του Προλεταριάτου” (τόμος Α΄) και το …sequel “Έναρξη της …Αταξικής Κοινωνίας” (τόμος Β΄)!

Σχόλιο της στήλης: Ο Γ΄ τόμος ακόμη αγνοείται, όπως το Δεύτερο Βιβλίο της “Ποιητικής” του Αριστοτέλη (Περί Κωμωδίας)!


…του 1999:

5,9 σεισμικά ρίχτερ (18km ΒΔ της Αθήνας-πρωτεύουσας των Νοτίων Βαλκανίων) αποδεικνύονται ικανότατα να δονήσουν το λεκανοπέδιο της Αττικής και να συντρίψουν μεταξύ πάρα πολλών άλλων τα σαπιοκάλυβα του εργοστασίου της ΡΙΚΟΜΕΞ εγκλωβίζοντας θανάσιμα 39 ανυποψίαστους εργαζομένους.

Η …αθάνατη –ωστόσο– MADE IN ΕΛΛΑΔΕΞ δικαστική γραφειοκρατία κινούμενη από αναβολή σε αναβολή, έχει, επί δέκα συναπτά έτη, επιτύχει να εξασφαλίσει την ποθητή βεβαίωση Ι5 προς τους γνωστούς-άγνωστους ανευθυνο-υπεύθυνους μίας ατέλειωτης θητείας συνειδητών σφαλμάτων κι ασυνείδητων υπογραφών…


Τέλος, 7 Σεπτεμβρίου του 2009:

Ολοκληρώνεται μία ακόμη ελλειπτική σβούρα του πλανήτη μας γύρω από τον Ήλιο με το σατυρικό φύλλο «Να!» σε διαρκή διαστολή –συνεργατών, αναγνωστών, φίλων και θαμώνων του ιλαροτραγικού.

Τα πάντα σατυΡΕΙ!


1η Δημοσίευση, "να!", 19ο φύλλο

Δεν υπάρχουν σχόλια: