Σάββατο, Αυγούστου 28, 2010

«Υπό το σεληνόφως του Αυγούστου»


«Υπό το σεληνόφως του Αυγούστου» είχε την επωνυμία η μουσική παράσταση που παρουσίασαν οι NON TROPO στη σκηνή του «Θέρμαι» την περασμένη Παρασκευή (27/8) φέρνοντας κατά πρόσωπο τους πολλούς παρευρισκομένους σ’ εκείνο το «παρά θίν’ αλός ρεπερτόριο» που οι παρέες της καρδιάς –και όχι της συνήθους λυκοφιλίας– μοιράζονται μεταξύ τους. Άλλοτε με μία κιθάρα και μια φωνή, άλλοτε a capella στην τονικότητα του αλμυρού νερού – στην προκειμένη περίπτωση: με μια πλειάδα ηχοχρωμάτων που εκπέμπει το 6μελές συγκρότημα των NON TROPO (Άννα Νικητιάδη: κρουστά, πνευστά, Πάνος Δρακόπουλος: κιθάρες, φωνή, Θοδωρής Ζιάρκας: ηλεκτρικό & κόντρα μπάσο, Νεκτάριος Καλομοίρης: πιάνο, πλήκτρα, Νεκτάριος Αυγενικός: κιθάρες, Δέσποινα Σπανού: βιολί, βιολοντσέλο).

Οι «υψηλοί καλεσμένοι» του έμμουσου σεληνόφωτος των NON TROPO ήταν πολλοί: The DoorsMoonlight drive»), ο Ορφέας Περίδης («Ζηλεύει η νύχτα»), οι Eddie Cooley and Otis BlackwellFever») – μεταξύ τους και ο Δ. Σαββόπουλος, ο Ν. Άσιμος, οι Violent Femmes κ.α.

Από τις ηχογραφήσεις των NON TROPO παρουσιάστηκαν τραγούδια, όπως ο «Φωτισμός» (Μουσικό δρώμενο στον Μπρεχτ), «Το Αερόστατο», «Η φωνή του ονείρου», «Μαμά»).

Απόσπασμα της παράστασης «Υπό το σεληνόφως του Αυγούστου» έχει αναρτηθεί στο You Tube στη διεύθυνση: http://www.youtube.com/watch?v=UaKuvrUDE1k, ενώ ως προς το μουσικό αυλάκι των NON TROPO στο My Space, αρκεί να πληκτρογραφήσει κανείς: http://www.myspace.com/nontropo.

Εν κατακλείδι, ίσως αυτό που θα μείνει ως στάλαγμα της εν λόγω μουσικής βραδιάς είναι η φράση της αποφώνισης δια στόματος NON TROPO: «Από την πνοή του χρόνου κράτα όση χρειάζεσαι για να τραγουδήσεις»…



Δεν υπάρχουν σχόλια: