Παρασκευή, Απριλίου 30, 2010

http://www.myspace.com/nontropo



Εγκαίνια επίσημης σελίδας των NON TROPO στο My Space.

Οι NON TROPO -ως κουαρτέτο πλέον- ετοιμάζουν

ένα νέο κύκλο εμφανίσεων στα τέλη Μαΐου.



Επισκεφτείτε μας στο:

http://www.myspace.com/nontropo

Κυριακή, Απριλίου 25, 2010

To κουαρτέτο των NON TROPO

Παίζοντας με τον ήχο και τους χρόνους στο "Σαν ρεμπέτικο παλιό"
(Από "Το περιβόλι του τρελού").
Οι ΝΟΝ ΤROPO κουαρτέτο - στο Ρ/Σ (Λυχνάρι 91,4), 20/4/2010.


To τρίο των ΝΟΝ ΤΡOPO είναι πλέον κουαρτέτο. Ο ήχος και οι εμπνεύσεις μας μπολιάζονται πλέον και από την μούσα του Νεκτάριου Καλομοίρη (πιάνο, πλήκτρα). Μετά το ταξίδι του Θοδωρή στο Λονδίνο -για την εξεταστική του- συνεχίζουμε στο "Μαντείο" με την ακόλουθη σύνθεση: Άννα Ν. (πνευστά, κρουστά) - Νεκτάριος Κ. - Πάνος Δ. (κιθάρες, φωνή). Από τα μέσα Μαΐου θα επανακτήσουμε τις πλήρεις ηχητικές μας διαστάσεις σε εμφανίσεις που έπονται με την πρώτη νειότη που υπόσχεται κάθε καλοκαίρι.


Και μία διευκρίνηση περί του ονόματος: ο μουσικός όρος ΝΟΝ ΤΡΟPPO (: με μέτρο, όχι υπερβολικά) στην περίπτωση μας μερικώς εκτροχιάζεται. Το υποδηλώνει και η σχετική ανορθογραφία. Η οποία διαμορφώνει ένα λογοπαίγνιο: όχι στον ένα τρόπο, όχι μονότροπα.


Τί έλεγαν οι αρχαίοι ημών παππούδες; Μούσα πολύτροπος...



Κυριακή, Απριλίου 18, 2010

To trio των NON TROPO


Ένα πλην και δύο συν από τους "ΝΟΝ ΤΡOPO": Αποχωρεί ο Θοδωρής για το Λονδίνο στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας (η εξεταστική του γαρ). Προστίθεται στην ομάδα μας ο Νεκτάριος Καλομοίρης. Στο πιάνο και στα πλήκτρα. Και μαζί του μία νέα "ζώνη" τραγουδιών στο Πρόγραμμά μας: Τζιμάκος και Θανάσης Παπακωνσταντίνου -μεταξύ άλλων. Κάτι που αποτυπώνεται και στην νεότερη εκδοχή της Αφίσας μας.