Σάββατο, Ιανουαρίου 29, 2011

ΤΗΣ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗΣ ΜΕΡΑΣ.wmv


«ΤΗΣ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ»

Στίχοι – μουσική: Πάνος Δρακόπουλος


Τραγούδι: Ρίτσα

Κλασική κιθάρα: Νεκτάριος Αυγενικός

Ηλεκτρικό μπάσο: Ηλίας Τσούτσας

Ακορντεόν, μπεντίρ: Στράτος

Ακουστική & ηλεκτρική κιθάρα, ακουστικό μπάσο, πλήκτρα, φωνητικά:

Πάνος Δρακόπουλος.


Παραγωγή: Πάνος Δρακόπουλος

Βίντεο: Στέλιος Σκαραβαίος





Η ραχοκοκκαλιά της «Χειμωνιάτικης μέρας» γράφτηκε μέσα στα Χριστούγεννα του 1996. Πρώτα ως μουσική κι έπειτα ως λόγια. Είχε προηγηθεί μία κατά ένα τρόπο δίδυμη κύηση με ένα «ετεροζυγωτικό» κομμάτι της ίδιας διάθεσης και φυσικά χρονικής περιόδου, εν ονόματι «Μάτια λίμνες, μάτια βροχές». Στη ζωή εν τέλει επιβίωσε η «Χειμωνιάτική μέρα» - δεν επιβιώνει πάντοτε ο πιο ισχυρός.

Κατά την δεύτερη και πιο ώριμη περίοδο των Ετεροθαλών, της μουσικής ομάδας των φοιτητικών μας χρόνων στην Ρόδο, είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον και το ταλέντο και των άλλων φίλων-μελών. Αν μακροημερεύαμε ως σύνολο μετά το πτυχίο, είναι βέβαιο πως θα είχε ευτυχίσει σε κάποια κοινή ηχογράφηση μας. Δεν μακροημερεύσαμε όμως.

Για την ακρίβεια, τον Αύγουστο του 2001, παραθερίζοντας με ορισμένα μόνο από τα μέλη των Ετεροθαλών, την Ρίτσα, τον Ηλία και τον Νεκτάριο, βάλαμε μπρος ένα project σε 3 δικά μου τραγούδια. Ήταν πλέον η ώρα της «Χειμωνιάτικης μέρας» να ανατείλει – την επαύριον ενός υπέροχου …Δεκαπενταύγουστου!

Στο μεταξύ στην ορχήστρα προστέθηκε και ο Στράτος –έπαιζαν τότε με την Ρίτσα παραδοσιακά άσματα σε γουστόζικα μαγαζιά της Π. Πόλης– στο σπίτι του οποίου έγιναν και οι περισσότερες πρόβες.

Ηχογραφήσαμε σε ένα τοπικό στούντιο (Λαβύρινθος) που ούτε κι αυτό μακροημέρευσε. Με ένα περίπου μέτριο αποτέλεσμα. Live in studio γαρ.

Έπιασα πριν από ένα μήνα το πρωτογενές υλικό. Με γέμισε ένα αίσθημα αντιφατικό – ανάλογο με το ιδιοσυγκρασιακό μείγμα των στίχων.

Εργάστηκα σταδιακά με όρους ευφορίας. Αναγεννιόταν ένα μισοθαμμένο τραγούδι.

Εν τέλει, με την προτροπή του Στέλιου πήρε τη μορφή του μουσικού βίντεο. Ως οπτικοακουστικό πια έργο το αφιερώνω στην αδελφή μου, την Φαίη και στην Ρίτσα. Για όχι και τόσο διαφορετικούς λόγους.

Εκείνες ξέρουν.




Απολαύστε το τραγούδι "Της χειμωνιάτικης μέρας"

σε High Definition (HD) εδώ:




Δεν υπάρχουν σχόλια: