Τρίτη, Μαΐου 28, 2013

Από την παρουσίαση της συλλογής "49+1 βότσαλα" στο βιβλιοπωλείο Το Δέντρ...


Συνομιλία με τους φίλους της συλλογής «49+1 βότσαλα» με αφορμή την παρουσίαση της στη Ρόδο. 

Για τον «ιδανικό αναγνώστη» - για το αμεταμόρφωτο γοβάκι της Σταχτοπούτας – για την μνήμη – για την κοινωνική λογοδοσία που έχει ένα έργο τέχνης – για τις λαβωμένες λέξεις.

Στο βιβλιοπωλείο «Το δέντρο» – 25 Μαΐου 2013


Τρίτη, Μαΐου 14, 2013

26 βόλτες γύρω απ' τον ήλιο



14 Μαΐου 1987 – 14 Μαΐου 2013:

Δεν είναι απλώς 26 περιφορές γύρω από τον ήλιο η απόσταση που μας συνδέει με τούτη την φωτογραφία (μία από τις 3 όλες κι όλες που βγάλαμε στη διάρκεια των 6 ετών του δημοτικού – αναλογική εποχή γαρ, κι ευτυχώς).

Είναι πολλά παραπάνω – που δεν μπαίνουνε σε λέξεις κι ασφαλώς ξεγλιστράνε από την ακεραιότητα τάχα των αριθμών.

Από τον πειρασμό της νοσταλγίας ευτυχώς γοργά με ξεστρατίζει η επιθυμία να είναι γεροί κι θαλεροί όλοι οι παλαιοί μου οι συμμαθητές (ήμασταν αγριόπουλα τα αγόρια, χωρίς υπερβολή, και πεντάστερες χορεύτριες σε κάθε πάρτυ τα κορίτσια). Κυρίως δε, η σκέψη, ότι παραμένουνε ακμαίοι -στο βαθμό τουλάχιστον που γνωρίζω- μέσα στους δρόμους που ανοίξανε στη ζωή τους όλα αυτά τα χρόνια.

Το ίδιο εύχομαι και για τον δάσκαλό μας, τον κο Γιάννη Καλύβα, ο οποίος ήτανε, για τους περισσότερους από μας, όαση στην παιδαγωγική στέγνια της εποχής και στον οποίο οφείλουμε ουκ ολίγα – ο ίδιος προσωπικά, ίσως ακόμη περισσότερα, μια και εξασκώ την τελευταία δεκαετία την ακριβή όσο και απαιτητική του τέχνη.