Παρασκευή, Αυγούστου 30, 2013

Εργαστήριο δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής "ΤΟ ΚΟΧΥΛΙ": νέος χειμερινός κύκλος



Γενικές Πληροφορίες:

Οι συναντήσεις του Εργαστηρίου δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής "ΤΟ ΚΟΧΥΛΙ" θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση. Ως έδρα τους θα έχουν το ξενοδοχείο "ΑΛΣ" (πλατεία 100 Χουρμαδιές / Γ. Χαρίτου).

Το Εργαστήριο Δημιουργικής Ανάγνωσης και Γραφής «ΤΟ ΚΟΧΥΛΙ» απευθύνεται σε: αναγνώστες, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και ανθρώπους της γραφής που θα ήθελαν να εμπλουτίσουν τις αναγνωστικές και συγγραφικές τους εμπειρίες έως εκείνο το όριο της δημιουργικής τους τόλμης.

Ημέρα συναντήσεων: Σάββατο – η ώρα των συναντήσεων θα οριστεί κατόπιν συνεννοήσεως μεταξύ των μελών του νέου Χειμερινού Κύκλου.
Το Εργαστήριο δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής "ΤΟ ΚΟΧΥΛΙ" έχει την στήριξη του περιοδικού τέχνης και λόγου "ΝΗΣΙΔΕΣ".
Υπεύθυνος εργαστηρίου: Πάνος Δρακόπουλος

Τρίτη, Αυγούστου 13, 2013

Η αβάσταχτη στατιστική του θερινού φακού


Η αβάσταχτη στατιστική του θερινού φακού (Α'): 


Καταμέτρηση προχθές με την φίλη Αναστασία (Anastasia Bekou) - και τους λιλιπούτειους μας ντέντεκτιβ Θ. και Οδ. - χάριν παιδιάς κι όχι μόνον - απόγευμα, ώρα μετακολυμβητική, στην αφετηρία της παραλιακής προς Φαληράκι: στους 100 επιβάτες δίκυκλων οχημάτων οι 22 φορούσαν κράνος - οι άλλοι 78, το αεράκι στα μαλλιά τους.



Η αβάσταχτη στατιστική του θερινού φακού (B'):


Παρατηρείς στις κατά τόπους παραλίες την αναγνωστική κίνηση του γηγενούς πληθυσμού και της αλλοδαπής από δίπλα - και οι συγκρίσεις είναι επιβεβαιωτικές των παλαιότερων γνωστών συμπερασμάτων. 1 προς 10 - η αναλογία, με πολλή πρόχειρους υπολογισμούς - που σημαίνει: πως μία ακριβέστερη καταγραφή μπορεί να μάς δώσει ακόμη πιο δυσμενή ποσόστωση για τους ελληνόφωνες λουόμενους.


[Στο πιθανό αντίλογο για το τί διαβάζουν οι "ξένοι" απαντώ: ναι, και Νταν Μπράουν θα δεις να κρατούν (“Inferno”), αλλά το ίδιο συχνά απολαμβάνουν και Joyce και Dostoevsky και Coetzee – μέχρι και ...Kavafis]