Δευτέρα, Ιουλίου 16, 2018

Εργαστήρι δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής «ΤΟ ΚΟΧΥΛΙ»: Απολογισμός δράσεων 2017-2018




Απολογισμός δράσεων – ΣΤ’ Έτους

2017-2018


1.                 42 Συναντήσεις – 126 (;) εργαστηριακές ώρες.
2.                Έκθεση εικαστικών και λογοτεχνικών «ΖΩ-γραφές» – στο Γαλλικό Κατάλυμα 20-29/10/2017.



3.                 Μουσικό-ποιητικό Αναλόγιο με την ολοκλήρωση των «ΖΩ-γραφών».



4.                Σχεδιασμός – επιμέλεια έκδοσης των «ΖΩ-γραφών».
5.                Έναρξη συνεργασίας με το κινηματογραφικό Εργαστήριο του Ιδρύματος Σταματίου “CINE-CHEVALIE” – για την παραγωγή σεναρίων.

6.                Συνεργασία με τον Νίκο Χατζηκαλημέρη για την Έκθεση φωτογραφικών και λογοτεχνικών έργων με τίτλο «ΘΑΛΑΣΣΟΓΡΑΦΙΕΣ». Σύνθεση και επιμέλεια κειμένων – σχεδιασμός της ομώνυμης Έκδοσης.



7.                 2 εργαστήρια για την τέχνη της βιβλιοδεσίας με τον Νίκο Χατζηκαλημέρη – σχεδιασμός, εκτύπωση και διανομή του ομώνυμου εντύπου σε επιμέλεια Ν. Χ.



8.                13 Ραδιοφωνικές αναγνώσεις για τη φετινή σειρά «Του Κοχυλιού τα Παραμύθια», σε συνεργασία (για 6η συνεχόμενη χρονιά) με το Ρ/Σ Λυχνάρι 91,4. Αναπαραγωγή της ομότιτλης σειράς (για 2η συνεχόμενη χρονιά) και στο διαδικτυακό ραδιόφωνο «Σταθμός».

9.                «Ο ερωτικός Παπαδιαμάντης: όνειρα και εφιάλτες»: Συμμετοχή στην εκδήλωση των ΝΗΣΙΔΩΝ και της Ένωσης Φιλολόγων Δωδ/σου, στο Βιβλιοπωλείο Το Δέντρο, με ομιλήτρια την καθηγήτρια του Παν/μιου Κρήτης, κα Αγγέλα Καστρινάκη, στις 20/1.


10.             «Ροδιακές ποιητικές αναδρομές: Γιάννης Κωνσταντάκης – Παντελής Ευθυμίου»: Συμμετοχή στην εκδήλωση των ΝΗΣΙΔΩΝ και της Ένωσης Φιλολόγων Δωδ/σου, στο Βιβλιοπωλείο Το Δέντρο, με ομιλητές την Εριφύλη Κανίνια και τον Σουλεϊμάν Αλάγιαλι-Τσιαλίκ και συντονιστή τον Πάνο Δρακόπουλο, στις 28/3.


11.             Εργαστηριακές δράσεις πάνω στα θεματικά πεδία: Ασκήσεις ύφους, Η τέχνη του χρονογραφήματος, Λεξιπλασίες και σημασιοπληξίες, Από τις λεξιπλασίες στις μυθοπλασίες, Ασκήσεις αυτοβιογράφησης, Το πέρασμα ενός λογοτεχνικού κειμένου σε σενάριο κινηματογράφου, Η τέχνη της παρατήρησης.




12.             Δημιουργική συνομιλία με τα ημερολογιακά κείμενα του Γκ. Φλωμπέρ για την Ρόδο («Ταξίδι στην Ρόδο», Οκτώβριος 1850).


13.             Σύνθεση κειμένων στην κοινή θεματική: «(Ο) Άλλος».


14.             Εμπλουτισμός του Αισθατονικού Κοχυλάριου Λεξικού μας (ΛΕΞΙΒΡΗΚΙΚΟ) με πλήθος νέων λημμάτων.




Δεν υπάρχουν σχόλια: