Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16, 2019

"Ζητήματα γλώσσας, ετερότητας και εκπαίδευσης"



Μέσα στην καρδιά του φετινού καλοκαιριού κυκλοφόρησε ο τόμος "Ζητήματα γλώσσας, ετερότητας και εκπαίδευσης" (Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός).

Πρόκειται για ένα πολυφωνικό έργο με μία πλειάδα μελετών πάνω στο σύνθετο εκείνο παιδαγωγικό φάσμα που περικλείει ζητήματα διγλωσσίας, αποδοχής της ετερότητας, ένταξης και διαπολιτισμικής συνείδησης.

Πλήθος οι συγγραφείς με διεισδυτική -επί της συγκεκριμένης θεματογραφίας- επιστημονική και θεωρητική εποπτεία, κριτικό έλεγχο συναφών πρακτικών και προτάσεις που θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν την σχετική παιδευτική υπεραξία στην μικρή, όσο και στην μεγάλη κλίμακα – από την σχολική αίθουσα έως την μακροδομές των εκπαιδευτικών συστημάτων.

Εντός της περιεχόμενης του ύλης και η κοινότητα μάθησης των Ουρανοποιημάτων, με το ομώνυμο άρθρο του γράφοντα, «ΤΑ ΟΥΡΑΝΟΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙΑ: ΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΣΗΣ».

Θερμές ευχαριστίες για την εξαιρετική εργασία σε όλους τους επιμελητές και συντελεστές της έκδοσης – ειδικότερα δε, στην κ. Ελένη Σκούρτου (Skourtou Eleni) και την Βασιλεία Καζούλλη (Vasilia Kourtis-Kazoullis) – όχι μόνον φυσικά για την πρόσκληση, αλλά κυρίως, για την υλοποίηση ενός έργου αυτής της στάθμης.



Για περισσότερες πληροφορίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια: