Μία απ' τις σημαντικότερες πρόσφατες κινητοποιήσεις εντός του κυβερνοχώρου.
Συγκεντρώνονται υπογραφές πολιτών για το μέλλον των καμένων οικοσυστημάτων της Μεσογείου.
Παρότι στο πλαίσιο της ΕΕ εκδόθηκε ένα ψήφισμα
(με την υπογραφή των αντιπροσωπειών της Ιταλίας, της Γαλλίας της Ισπανίας και της Πορτογαλίας)
για όλες τις μεσογειακές χώρες που επλήγησαν από φωτιές, προκειμένου να δεσμευτούν ότι τα δάση που κάηκαν θα ξαναγίνουν δάση, διότι αυτό αφορά ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣΤΑ, οι αντιπρόσωποι της πατρίδα μας βρήκαν τα ...επιχειρήματα να αυθαδιάσουν και τελικώς να μην υπογράψουν το εν λόγω κείμενο.
Πληροφορούμαστε, ακόμη κι από τα κρατικά ΜΜΕ, ότι ο κ. Ρουσόπουλος ...προσκόμισε ως δικαιολογία ότι η συγκεκριμένη ευρωπαϊκή στοχοθεσία και προοπτική
προσκρούει στο Σύνταγμα της Ελλάδος (βλέπε Άρθρο 24, περί 'δασικών εκτάσεων και δασών') !
Εκτός αυτού, από τους ίδιους δίαυλους ενημέρωσης αναφέρθηκε, ότι 2.000 και πλέον στρέμματα στη Ζαχάρω 'παραχωρήθηκαν για ήπια τουριστική ανάπτυξη' σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.
Είναι στην κρίση λοιπόν του καθενός να δείξει σε όλα τα κόμματα, ότι δεν είναι σύμφωνος και το κυριότερο, ηλίθιος κι αδιάφορος: ιδού η διεύθυνση στην οποία μπορεί υπογράψει την αίτηση (petition) για την προστασία των δασών.
http://www.petitiononline.com/forestgr/
Οι μέχρι τούδε 243.400 υπογραφές, είναι πάρα πολύ λίγες, διότι απαιτείται ο αριθμός των 2.000.000, καθώς η αίτηση αυτή θα σταλεί στη Βουλή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και στον ΟΗΕ.
Αναρωτηθείτε τι είμαστε τελικά οι άνθρωποι μετά από μια φωτιά για το οικείο καμένο οικοσύστημα:
περίθαλψη ή …ασθένεια;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου