Παρασκευή, Ιουλίου 07, 2023

ΚΟΧΥΛΙ - Απολογισμός: "11ο Έτος Δράσεων και Εργασιών"


Εργαστήριο δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής

«ΤΟ ΚΟΧΥΛΙ»

11ο Έτος Δράσεων και Εργασιών

 

[Σεπτέμβριος 2022 – Ιούλιος 2023]

 

¾    40 Συναντήσεις / 120 (;) Εργαστηριακές Ώρες Εργασιών. Όλες τους μέχρι τον Δεκέμβριο έχουν ηχογραφηθεί – Πλήρης Αρχειοθέτηση.


¾    Νέες Επιμέλειες για Ραδιοφωνικές Αναγνώσεις – για τον φετινό Κύκλο «Του Κοχυλιού Τα Παραμύθια»: στον αέρα βγήκαν συνολικά 16 παραγωγές

¾    Συνεργασία με το Ρ/Σ: Λυχνάρι 91,4 (για 11η συνεχόμενη χρονιά)

¾    Επιπλέον συνεργασία με το Ρ/Σ: Λυχνάρι 91,4 [1]: για τα Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων» (4.10.2022).

¾    Επιπλέον συνεργασία με το Ρ/Σ: Λυχνάρι 91,4 [2]: «Άνοιξη των Παθών» - σε σύμπραξη με την Θεατρική Ομάδα Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ρόδου.


¾    Ειδικό Αφιέρωμα στα Χάι Κου, στον Σκηνικό Λόγο (και στη συνομιλία με του με την Μουσική)  και στην «Λογοτεχνία με ουρά».


¾    2 ειδικές Συνομιλίες: α) με τον ποιητή Σουλεϊμάν Αλάγιαλι Τσιαλίκ και συμμετοχή στις εκδηλώσεις-συζητήσεις: για την ποίηση της Λουκίδου, της Κορνέτη, του Παπαδάτου και την πεζογραφία της Μαρούτσου.

¾    Πλήθος ασκήσεων πάνω στα 3 θεματικά πεδία: «Η τέχνη της παρατήρησης» – «Ο υγρός πηλός της μνήμης» – «Το πολλαπλό είδωλο της Φαντασίας» - και στις αλληλοδιεισδύσεις τους.

¾    Σύνθεση κειμένων στην κοινή θεματική «Η βαλίτσα».

¾    Κοπή Κοχυλάριας Πίτας & Παιχνίδι ανταλλαγής βιβλίων, Καταληκτήρια Γιορτή.


¾    Δανειστική Βιβλιοθήκη.

¾    Συνεργασία με την Δίοδο: «Διαδρομές συναισθημάτων» - στο πλαίσιο της Δράσης «Η Ποίηση γίνεται μέρος της πόλης μας» / 10 κείμενα μας είναι αναρτημένα στην υπαίθρια γκαλερί της πόλης μας.

¾    Διοργάνωση της μουσικο-ποιητικής παράστασης «Κοχύλι στο 5γραμμο», στη Ρωγμή του Χρόνου (4.2.2023). Δημιουργία Βίντεο: 92’.32΄΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια: