Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2023

«Το Τραγούδι της Ερήμου»

Κυκλοφορεί το νέο ΕP


Μόλις κυκλοφόρησε από την Records DK

https://distrokid.com/hyperfollow/panosdrakopoulos/-----desert-song

 

Φωτογραφία εξωφύλλου: Μαγδαληνή Κούρτη

 

Διατίθεται σε όλες τις μεγάλες μουσικές πλατφόρμες και τις ψηφιακές μουσικοθήκες.

 

SPOTIFY:

https://open.spotify.com/album/5nAtmDfDlDvGBiqjarp0WU?si=AJNFNEvZSnGWzX8ivfgXPg 

 

Λίγα λόγια για το EP:

 

Με την Άννα Ξανθάκη μάς συνδέουν πολλά.

Υπήρξε καθηγήτρια μου στην θεατρική ομάδα του Παν/μίου Αιγαίου στην Ρόδο, εκεί στα μέσα της δεκαετίας του ’90, κι όπως συνέβη με πλείστους φοιτητές και φοιτήτριες της η ξεχωριστή προσωπικότητα της άσκησε μεγάλη επιρροή σε μία ευρεία γκάμα ζητημάτων για την τέχνη και την ζωή – κατά πως το επιτυγχάνει ο παιδαγωγικός έρως και η αληθινή αγάπη.

Στην πρώτη κιόλας συνάντησή μας μού έκανε δώρο τη συλλογή της «Μπαλάντα για τ’ αθόρυβα» (εκδ. Διογένης, 1985). Τη ρούφηξα μονομιάς.

Μουσική στους στίχους της, ωστόσο, έβαλα πολύ αργότερα, αφότου συμβεί η φυσική της αποχώρηση από τα εγκόσμια προς τα τέλη του ’98.

Με αφορμή ένα ραδιοφωνικό αφιέρωμα που οργανώσαμε μία ομάδα παλαιών φοιτητών της, γύρω στο 2006, μελοποίησα «Το τραγούδι της ερήμου». Λίγο πιο μετά, αναδύθηκε το «Όπου ο έρωτας».

Στην μνήμη της είναι αφιερωμένη αυτή η μικρή έκδοση. Είναι το διαρκές ευχαριστώ και το ισόβιο σ’ αγαπώ, που της τραγουδώ.

 

 

Τις πιο θερμές μου ευχαριστίες στην Μαγδαληνή Κούρτη 

για το εξώφυλλο:

To βλέμμα της και το παιχνίδι μου με τους ήχους 

μοιάζει ν’ ανήκει σ' ένα σώμα.

 

Π. Δ.

 

Βιογραφικά Σημειώματα:

 

Ο Πάνος Δρακόπουλος διδάσκει σε σχολεία της Aβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι μέλος του περιοδικού «Νησίδες» και ιδρυτής του Εργαστηρίου δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής «Το Κοχύλι». Έχει δημοσιεύσει 5 ποιητικά βιβλία και την μετάφραση της συλλογής ποιημάτων του J. D. Morrison “An American Prayer” – όλα τους από τις εκδ. Γαβριηλίδης. Παράλληλα, γράφει μουσική για το θέατρο, και τη βίντεο αρτ.

Με το μουσικό του βιβλίο «Ένας κομήτης μαγικός» (2018/2021) επιχείρησε να συνενώσει την ποιητική και την μουσική του γραφή.

Το άλμπουμ του «Πάγος και Φωτιά» (2021) αποτελεί τον πρώτο του κύκλο ορχηστρικής μουσικής. Τον Δεκέμβριο του 2022 κυκλοφόρησε ένα EP με τα πρώτα του τραγούδια για τους «Ετεροθαλείς» (1998-2000), ενώ με την έλευση του νέου έτους δημοσίευσε την μικρή σίνγκλ εκδοχή του ορχηστρικού «Πάγος και Φωτιά».

Με το «Ελιξίριο» (Μάιος, 2022), σε στίχους του Γ. Φαινέκου, ξεκίνησε την σειρά «Ποιητικά», που συνέχισε με τις «Πεταλούδες», σε ποίηση του Π. Νερούδα (Σεπτέμβριος, 2022) – και η οποία συμπληρώνεται από την παρούσα κυκλοφορία, με τίτλο «Το τραγούδι της ερήμου», σε ποίηση της Άννας Ξανθάκη (Φεβρουάριος, 2023).

 

 


Η Άννα Ξανθάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στην Αθήνα και Συγκριτική Φιλολογία στο Παρίσι. Από το 1989 μέχρι τον θάνατο της το 1998, δίδασκε γαλλικά, λογοτεχνία και θέατρο στα παιδαγωγικά τμήματα του Παν/μίου Αιγαίου (Ρόδος).

Στα ελληνικά γράμματα εμφανίστηκε το 1980, με την νουβέλα «Η διαλεκτική της συνουσίας» (εκδ. Διογένης). Ακολούθησαν τα έργα: «Δέντρο της γνώσης αντίο» (1988), «Γαλάζιος γάτος» (1992), «Ταρώ» (1995). Όλα τους από τις εκδ. Κέδρος.

Εξέδωσε, επίσης, ένα βιβλίο ποίησης, με τίτλο «Μπαλάντα για τ’ αθόρυβα» (εκδ. Διογένης, 1985) και το δοκίμιο «Ο τρελός του Σαίξπηρ», σε συνεργασία με την Δώρα Γκουτζιαμάνη (εκδ. Δωδώνη, 1995).




Δεν υπάρχουν σχόλια: