Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024

«Κλείνει το σχολείο»: Κυκλοφορία νέου σινγκλ


Μόλις κυκλοφόρησε από την Records DK

https://distrokid.com/hyperfollow/panosdrakopoulos/---3

 

Διατίθεται σε όλες τις μεγάλες μουσικές πλατφόρμες και τις ψηφιακές μουσικοθήκες.

 

SPOTIFY:

https://open.spotify.com/album/6pdp16k5AUvYtbJ1xnJ9BE?si=bkKe4fAHT9GNvPlYqa06ug



1. "Σ' αγαπώ πολύ πολύ!"
[Στίχοι: Μαρία - Μαριάννα, Μουσική: κ. Μενεξές]
2. "Κλείνει το σχολείο"
[Στίχοι: Μαρία - Πανορμίτης, Μουσική: κ. Μενεξές]

Τραγουδάει η Νεραϊδοφωνίξ και ο κ. Μενεξές
Ηχογράφηση της Νεραϊδοφωνίξ - στο στούντιο "Σέβα"
Ηχογράφηση - μίξη, mastering, παραγωγή - στο στούντιο "Θάλεια" - κ. Μενεξές

Εξώφυλλο: Μισέλ Πικάσο – Art work: Στέλιος Σκαραβαίος

  

 

Λίγα λόγια για το έργο:

 

Κάθε Ιούνιο – κλείνουν τα σχολεία.

Κλείνει όμως και η περιπέτεια της γνώσης – της φιλίας; Κλείνει τον κύκλο της η μουσική και τα τραγούδια;

Κάθε άλλο!

Αυτό μοιραζόμαστε με τα νέα μας τραγούδια.

Τα λόγια είναι των παιδιών – η φωνή επίσης (της παιδική μας χορωδίας «Νεραϊδοφωνίξ»), η μουσική του κ. Μενεξέ (Πάνος Δρακόπουλος).

Τα Ουρανοποιηματάκια είναι εδώ – και σας προσκαλούν στον ήχο τους – και στην πολυχρωμία του – πολυχρωμία που τα συνέχει κάθε τους μέρα.

Καλό καλοκαίρι!

Π. Δ.

 


Βιογραφικά Σημειώματα:

 

Ο Πάνος Δρακόπουλος διδάσκει σε σχολεία της Aβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι μέλος του περιοδικού «Νησίδες» και ιδρυτής του Εργαστηρίου δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής «Το Κοχύλι». Έχει δημοσιεύσει 5 ποιητικά βιβλία και την μετάφραση της συλλογής ποιημάτων του J. D. Morrison “An American Prayer” – όλα τους από τις εκδ. Γαβριηλίδης. Παράλληλα, γράφει μουσική για το θέατρο, και τη βίντεο αρτ.

Με το μουσικό του βιβλίο «Ένας κομήτης μαγικός» (2018/2021) επιχείρησε να συνενώσει την ποιητική και την μουσική του γραφή.

Το άλμπουμ του «Πάγος και Φωτιά» (2021) αποτελεί τον πρώτο του κύκλο ορχηστρικής μουσικής. Τον Δεκέμβριο του 2022 κυκλοφόρησε ένα EP με τα πρώτα του τραγούδια για τους «Ετεροθαλείς» (1998-2000), ενώ με την έλευση του νέου έτους δημοσίευσε την μικρή σίνγκλ εκδοχή του ορχηστρικού «Πάγος και Φωτιά».

Με το «Ελιξίριο» (Μάιος, 2022), σε στίχους του Γ. Φαινέκου, ξεκίνησε την σειρά «Ποιητικά», την οποία συνέχισε με τις «Πεταλούδες», σε ποίηση του Π. Νερούδα (Σεπτέμβριος, 2022) και με «Το τραγούδι της ερήμου», σε ποίηση της Άννας Ξανθάκη (Φεβρουάριος, 2023).  

Με το σινγκλ «Ο γλάρος» (Μάιος,  2023), σε στίχους της Δήμητρας Ηλιού, εγκαινίασε ένα νέο κύκλο μουσικών έργων με πλαίσιο αναφοράς τον κόσμο του παιδιού, ενώ με την «Φθορά - Fthorá» (Αύγουστος, 2023) προχώρησε στο μονοπάτι των «Ποιητικών» συνομιλώντας δημιουργικά αυτήν την φορά με την ποίηση του Κώστα Καρυωτάκη.

«Τα Ουρανοποιηματάκια», σε ποίηση των Θ. Χορτιάτη, Κ. Παλαμά και Ν. Λαπαθιώτη και με την συμμετοχή της νέας Χορωδίας που πετάει στα σύννεφα επανακυκλοφορούν σε Remaster Edition τον Σεπτέμβριο του 2023.

Τα σινγκλ «Της Χειμωνιάτικής Μέρας» και «Γερμανικό Εγχειρίδιο Πολέμου» είναι οι πιο πρόσφατες παραγωγές που έχει δημοσιεύσει.


Νεραϊδοφωνίξ

 

Χορωδία των μαθητών της ΣΤ1 – κι εν συνεχεία, και της ΣΤ2 του 17ου ΔΣ Ρόδου – για το σχολικό έτος 2023-2024. Το ρεπερτόριο της συνδυάζει σημαντικά κομμάτια της ελληνικής τραγουδοποιίας με πρωτότυπες δημιουργίες των Ουρανοποιημάτων.

Υπεύθυνη για την κινησιολογία της είναι η εκπαιδευτικός Φλώρα Ρεμπούλη.



ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ Πάνου Δρακόπουλου


Δεν υπάρχουν σχόλια: