Κυριακή, Ιουλίου 14, 2024

«Είν’ η αγάπη»: Κυκλοφορία νέου EP


Μόλις κυκλοφόρησε από την Records DK

https://distrokid.com/hyperfollow/panosdrakopoulos/---it-is-love

 

Διατίθεται σε όλες τις μεγάλες μουσικές πλατφόρμες 

και τις ψηφιακές μουσικοθήκες.

 

SPOTIFY:

https://open.spotify.com/album/3dWTo86P07YqzsZ0p21FT8?si=XM2ysoRsRCqeXQp4slKf-Q



1. Είν’ η αγάπη

2. Η αιώνια στιγμή

3. Γυναίκα


Στίχοι – Μουσική - Ενορχήστρωση: Πάνος Δρακόπουλος

Συμμετέχει στα φωνητικά η Αναστασία Μπέκου
Ηχογράφηση - μίξη, mastering, παραγωγή - στο στούντιο "Θάλεια"  

Εξώφυλλο: Πάνος Δρακόπουλος


 

 

Λίγα λόγια για το έργο:

 

Διάχυτη είν’ η αντίληψη πως το δίπολο ‘θάνατος – έρωτας’ κυριαρχεί στη θεματολογία, αλλά και στο νόημα που επενδύουν οι άνθρωποι στη ζωή των τεχνών. Αλλά και στην τέχνη της ζωής. Διάχυτη και, μάλιστα, διόλου παραπλανητική.

Τι κρίμα, ωστόσο!

Διότι μνημειώνουμε οι άνθρωποι το αυτονόητο. Κι όχι, αυτό που κρύβεται ένα βήμα πιο πέρα.

Και ποιά είναι η μυστική επικράτεια πίσω απ’ το σαρωτικό δίπολο ‘θάνατος – έρωτας’;

Είναι η κατά κάποιο τρόπο γενναιότερη άρση τους. Στιγμιαία ή μόνιμη. Κι απαντάει σε μία μόλις λέξη: αγάπη.

Αγάπη είναι, πρώτ’ απ’ όλα, ό,τι αρνείται ο έρωτας στον εγωιστή εαυτό του.

Επίσης, αγάπη είναι η συχνότητα εκείνης της σχέσης που δημιουργούμε – και που παρά τα αδιαμφισβήτητα σκήπτρα του ο κυρ θάνατος αδυνατεί να την κάνει πλήρως του χεριού του.

Δεν αξίζει να τραγουδηθεί μία τέτοια συνθήκη;

Απ’ αυτό το ερώτημα ξεπήδησαν τούτα τα τραγούδια.

Κι από άλλα ερωτήματα, που, όλα τους, μάς κάνουν να θέλουμε να πιούμε τη ζωή με τα χείλη – κι όχι, απ’ την πλαστικούρα ή το γυαλί.

 

Π. Δ.

 

 

Βιογραφικό Σημείωμα:

Ο Πάνος Δρακόπουλος διδάσκει σε σχολεία της Aβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι μέλος του περιοδικού «Νησίδες» και ιδρυτής του Εργαστηρίου δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής «Το Κοχύλι». Έχει δημοσιεύσει 5 ποιητικά βιβλία και την μετάφραση της συλλογής ποιημάτων του J. D. Morrison “An American Prayer” – όλα τους από τις εκδ. Γαβριηλίδης. Παράλληλα, γράφει μουσική για το θέατρο, και τη βίντεο αρτ.

Με το μουσικό του βιβλίο «Ένας κομήτης μαγικός» (2018/2021) επιχείρησε να συνενώσει την ποιητική και την μουσική του γραφή.

Το άλμπουμ του «Πάγος και Φωτιά» (2021) αποτελεί τον πρώτο του κύκλο ορχηστρικής μουσικής. Τον Δεκέμβριο του 2022 κυκλοφόρησε ένα EP με τα πρώτα του τραγούδια για τους «Ετεροθαλείς» (1998-2000), ενώ με την έλευση του νέου έτους δημοσίευσε την μικρή σίνγκλ εκδοχή του ορχηστρικού «Πάγος και Φωτιά».

Με το «Ελιξίριο» (Μάιος, 2022), σε στίχους του Γ. Φαινέκου, ξεκίνησε την σειρά «Ποιητικά», την οποία συνέχισε με τις «Πεταλούδες», σε ποίηση του Π. Νερούδα (Σεπτέμβριος, 2022) και με «Το τραγούδι της ερήμου», σε ποίηση της Άννας Ξανθάκη (Φεβρουάριος, 2023).  

Με το σινγκλ «Ο γλάρος» (Μάιος,  2023), σε στίχους της Δήμητρας Ηλιού, εγκαινίασε ένα νέο κύκλο μουσικών έργων με πλαίσιο αναφοράς τον κόσμο του παιδιού, ενώ με την «Φθορά - Fthorá» (Αύγουστος, 2023) προχώρησε στο μονοπάτι των «Ποιητικών» συνομιλώντας δημιουργικά αυτήν την φορά με την ποίηση του Κώστα Καρυωτάκη.

«Τα Ουρανοποιηματάκια», σε ποίηση των Θ. Χορτιάτη, Κ. Παλαμά και Ν. Λαπαθιώτη και με την συμμετοχή της νέας Χορωδίας που πετάει στα σύννεφα επανακυκλοφορούν σε Remaster Edition τον Σεπτέμβριο του 2023.

Τα σινγκλ «Της Χειμωνιάτικής Μέρας», «Γερμανικό Εγχειρίδιο Πολέμου» και «Κλείνουν τα σχολεία» είναι οι πιο πρόσφατες παραγωγές που έχει δημοσιεύσει.

 

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ Πάνου Δρακόπουλου


Ελεύθερη ακρόαση - στο Spotify:

Δεν υπάρχουν σχόλια: