Κυριακή, Δεκεμβρίου 04, 2022

Ευγνωμοσύνη

 

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, o θεσμός Best in Rhodes βράβευσε τα πρόσωπα τα οποία η σχετική διαδικασία (διαδικτυακή ψηφοδοσία πολιτών) ανέδειξε σε πλήθος κατηγοριών για το 2022. Στην κατηγορία «Εκπαιδευτικός Α’βάθμιας Εκπαίδευσης» μαζί με 2 ακόμη ξεχωριστούς συναδέλφους μάς απονεμήθηκε αυτή η διάκριση.


Ήταν μεγάλη η έκπληξη, όσο και η χαρά μου, όταν το πληροφορήθηκα περίπου μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού. Βλέπετε, αγνοούσα την όλη διαδικασία – ακόμη και την ύπαρξη αυτής της πρωτοβουλίας. Πλέον παρατηρώ, πως ο ανοιχτός της χαρακτήρας στην κοινωνία την καθιστά ιδιαίτερα αξιόπιστη και σημαντική.

Εκφράζω, επομένως, για μία ακόμη φορά, την βαθιά ευγνωμοσύνη μου σε όσες κι όσους αναγνωρίζουν στο εκπαιδευτικό μου έργο κάτι απ' την αγωνία, αλλά και το πάθος που απαιτείται για να μετέχει κανείς δημιουργικά στο μείζον αγαθό που ονομάζεται «παιδεία».


Η τοπική κοινωνία της Ρόδου –κι όχι μόνον φυσικά– περιέχει πολλούς τέτοιους συναδέλφους – απ’ όλες τις βαθμίδες. Με την ίδια αγάπη και την ίδια μέριμνα απέναντι στην περιπέτεια που καλείται «γνώση» θα συνεχίσουμε.


Οι ανάγκες των μαθητών μας – μέσα σ’ έναν κόσμο πολύπλοκο, όσο και αντιφατικό, και προπάντων, η ίδια η αγάπη μας προς τα παιδιά, μάς δείχνουν τον δρόμο…


Δεν υπάρχουν σχόλια: