Κυριακή, Νοεμβρίου 26, 2023

«Της Χειμωνιάτικης Μέρας – Day of Winter»:


Μόλις κυκλοφόρησε από την Records DK

https://distrokid.com/hyperfollow/panosdrakopoulos/----day-of-winter-special-version---remastered

 

Φωτογραφίες Εξωφύλλου: Ευαγγελία Κακλιού

Ζωγραφιές - art work: Στέλιος Σκαραβαίος

 

Διατίθεται σε όλες τις μεγάλες μουσικές πλατφόρμες

και τις ψηφιακές μουσικοθήκες.

 

SPOTIFY:

https://open.spotify.com/album/0jh3oCisHPyxQWtAu3uoeA?si=QJczb3H7ScuDrjFTA4ydyw


Λίγα λόγια για το έργο:

 

Τι μπορεί να πει κανείς βλέποντας ένα αγαπημένο του πρόσωπο να λυγίζει απ’ το δάκρυ;

Αυτή είναι η εκκίνηση του συγκεκριμένου τραγουδιού.

Και η παραγωγή του;

Αυτή εντοπίζεται στο μακρινό πλέον 2001, όταν το πρωτοηχογραφήσαμε με μία ομάδα μουσικών στο στούντιο «Λαβύρινθός» της Ρόδου – για να κλείσει αρκετά χρόνια αργότερα, με νέες εγγραφές και περεταίρω επεξεργασία στο «Στούντιο Θάλεια».

Το τελικό αποτέλεσμα αφιερώνεται σε όλη εκείνη την ομάδα, με πρώτη πρώτη την Ρίτσα, που το τραγούδησε σαν αύρα μέσα από νεροποντή, τον Νεκτάριο (κλασική κιθάρα), τον Ηλία (ηλ. μπάσο) και τον Στράτο (ακορντεόν, μπεντίρ). Όλοι μας, το ηχογραφήσαμε παίζοντας μαζί με μία μόνον λήψη.

Τις πιο θερμές ευχαριστίες στέλνουμε στην Ευαγγελία Κακλιού και τον Στέλιο Σκαραβαίο για τα απίθανά εικαστικά «χειμερινά παράθυρα» του εξωφύλλου!

Ευχόμαστε μέσα από αυτά τα παράθυρα – των χρωμάτων και της μουσικής, να ταξιδέψετε αμέτρητες φορές!

Π. Δ.

 

Βιογραφικά Σημειώματα:

 


Ο Πάνος Δρακόπουλος διδάσκει σε σχολεία της Aβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι μέλος του περιοδικού «Νησίδες» και ιδρυτής του Εργαστηρίου δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής «Το Κοχύλι». Έχει δημοσιεύσει 5 ποιητικά βιβλία και την μετάφραση της συλλογής ποιημάτων του J. D. Morrison “An American Prayer” – όλα τους από τις εκδ. Γαβριηλίδης. Παράλληλα, γράφει μουσική για το θέατρο, και τη βίντεο αρτ.

Με το μουσικό του βιβλίο «Ένας κομήτης μαγικός» (2018/2021) επιχείρησε να συνενώσει την ποιητική και την μουσική του γραφή.

Το άλμπουμ του «Πάγος και Φωτιά» (2021) αποτελεί τον πρώτο του κύκλο ορχηστρικής μουσικής. Τον Δεκέμβριο του 2022 κυκλοφόρησε ένα EP με τα πρώτα του τραγούδια για τους «Ετεροθαλείς» (1998-2000), ενώ με την έλευση του νέου έτους δημοσίευσε την μικρή σίνγκλ εκδοχή του ορχηστρικού «Πάγος και Φωτιά».

Με το «Ελιξίριο» (Μάιος, 2022), σε στίχους του Γ. Φαινέκου, ξεκίνησε την σειρά «Ποιητικά», την οποία συνέχισε με τις «Πεταλούδες», σε ποίηση του Π. Νερούδα (Σεπτέμβριος, 2022) και με «Το τραγούδι της ερήμου», σε ποίηση της Άννας Ξανθάκη (Φεβρουάριος, 2023).  

Λίγο μετά το σινγκλ «Ο γλάρος» (Μάιος,  2023), σε στίχους της Δήμητρας Ηλιού, όπου εγκαινίασε ένα νέο κύκλο μουσικών έργων με πλαίσιο αναφοράς τον κόσμο του παιδιού, προχωράει με την «Φθορά - Fthorá» (Αύγουστος, 2023) στο μονοπάτι των «Ποιητικών» συνομιλώντας δημιουργικά αυτήν την φορά με την ποίηση του Κώστα Καρυωτάκη.

«Τα Ουρανοποιηματάκια», σε ποίηση των Θ. Χορτιάτη, Κ. Παλαμά και Ν. Λαπαθιώτη και με την συμμετοχή της νέας Χορωδίας που πετάει στα σύννεφα επανακυκλοφορούν σε Remaster Edition τον Σεπτέμβριο του 2023.

Το σινγκλ «Της Χειμωνιάτικής Μέρας» είναι η πιο πρόσφατη παραγωγή που δημοσιεύει.

 

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ Πάνου Δρακόπουλου



Ελεύθερη ακρόαση - στο Spotify:

Δεν υπάρχουν σχόλια: