Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2024

Ελεύθερη αγορά 2006 - 2024




«Ελεύθερη αγορά»

Το πρώτο ιστολόγιο που δημιούργησα τον Σεπτέμβριο του 2006.

 

Με κείμενα κυρίως για τον χώρο της τέχνης, της παιδείας, της σκέψης και των μέσων (περιέχει την αρθογραφία και τις στήλες που είχα παλιότερα, αλλά και τα νεότερα δημοσιεύματα μου σε έντυπα – από εφημερίδες μέχρι περιοδικά, άλλοτε σατιρικά, άλλοτε καλλιτεχνικά, άλλοτε ποικίλης ύλης).

 

[Σημειωτέον ότι οι επιστημονικές μου εργασίες καθώς και δοκίμια, ομιλίες ή κριτικές, που δημοσιεύθηκαν κυρίως στις «Νησίδες», δεν συμπεριελήφθησαν εδώ, ποτέ].  

 

Απ’ την άλλη, έχει ενσωματώσει μέρος απ’ την δραστηριότητα μου στο ραδιόφωνο («Πύργος της Βαβέλ»), στη δημιουργική γραφή («Το Κοχύλι»), στους ιστότοπους εικόνας (You Tube) και στις πλατφόρμες μουσικής δημιουργίας (Spotify, AppleMusic, κοκ)

 

Στα 18 χρόνια λειτουργίας του αριθμεί 700 αναρτήσεις – και 120.000 περίπου επισκέπτες/αναγνώστες.

 

Είναι λίγα – είναι πολλά;

 

Το ερώτημα δεν έχει, θαρρώ, βάση – τουλάχιστον για όποιον δεν εκτιμάει τα δεδομένα με τους όρους της οικονομικής ελεύθερης αγοράς.

 

Ο τίτλος μας εδώ, «Ελεύθερη αγορά» είναι παρμένος απ’ το βιβλίο που έγραφα εκείνη την περίοδο (2000-2006) – κι αφορά την ελεύθερη συνάντηση – ανθρώπων, ιδεών, έργων. Όχι, αριθμών.

 

Επομένως, το ερώτημα αναδιατυπώνεται στο αντιπροσωπευτικότερο: τα λόγια αυτά αρκούν για να εκφράσουν στην ευγνωμοσύνη που νιώθει κανείς για την ανταπόκριση που έχει λάβει το ιστολόγιο της «Ελεύθερης αγοράς»;

 

Ακόμη κι αν δεν είμαστε πια, εδώ και καιρό, στην εποχή των ιστολογίων, εύχομαι να συνεχίσουμε – να συνταξιδεύουμε – σε όλα του τα μήκη και τα πλάτη…



Δεν υπάρχουν σχόλια: